نوشتن مقدمه مقاله علمی پژوهشی یا و مقاله isi یکی از دغدغههای دانشجویی است. تک تک افرادی که میخواهند مقاله شما را بخوانند، ابتدا روی مقدمه متمرکز می شوند. اگر این قسمت را به خوبی نوشته و اجزای مقدمه مقاله را بیان کرده باشید، شانس خواندن مقاله زیاد می شود. اگر بخواهید تعداد مخاطب های مقاله علمی خود را افزایش دهید، باید نکات مهم در مقدمه مقاله را رعایت کنید. خوب با این حساب چطور باید مقدمه را بنویسید؟ نوشتن مقاله علمی دارای بخش های متفاوتی است. اصلی ترین قسمت های یک مقاله شامل چکیده، مقدمه، روش تحقیق، نتایج و نتیجه گیری است. اولین بخش مقاله چکیده است که به دو صورت فارسی و انگلیسی در مقالات فارشی زبان ارائه می شوند. بخش دوم یک مقاله علمی، مقدمه است. این بخش اصلیترین قسمت مقاله علمی است.
نحوه نوشتن مقدمه مقاله در خوانده شدن مقاله نقش مهمی را ایفا می کند. در واقع مخاطب قبل از هر چیز به سراغ مقدمه می رود. زیرا نمی خواهد فرصتش را به پای یک مقاله اشتباهی و یا بیکیفیت صرف کند. اگر مقدمه به خوبی نوشته شده باشد، خواننده را برای خواندن کل مقاله ترغیب می کند. نحوه نوشتن مقدمه مقاله علمی پژوهشی با مقالات ساده کلاسی کمی تفاوت دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به ذکر نکاتی در مورد روش نوشتن مقدمه مقاله بپردازیم. پس با موسسه پروژه دونی همراه باشید.
بیشتر بخوانید: فرق بین مقدمه و چکیده چیست ؟؟
همان طور که گفتیم نوشتن یک مقدمه خوب برای مقاله علمی پژوهشی نه تنها برای ترغیب مخاطبان به خواندن مقاله اهمیت دارد. بلکه حتی به اکسپت مقاله هم کمک زیادی می کند. بسیاری از داوران در زمان پذیرش یک مقاله و ارسال آن به بخش چاپ، قسمت مقدمه را بررسی می کنند. اگر در این قسمت توانسته باشید پیام اصلی را برسانید و داوران را برای تایید، اقناع کنید، مقاله شما به اصلاح نیاز ندارد. بنابراین در همان بررسی اول برای چاپ ارسال می شود.
اما زمانی که مقدمه قانع کننده نباشد، داوران فورا مقاله را رد می کنند. بنابراین در نحوه نوشتن مقدمه مقاله علمی پژوهشی بیشتر دقت کنید.
مقدمه چیست؟ مقدمه مقاله قسمت کوچکی است که به بررسی پیشینه تحقیق، مقایسه نتایج تحقیقات قبلی، روش تحقیق و جامعه آماری می پردازد. همچنین در این قسمت باید به روش گردآوری اطلاعات و روش تحلیل داده ها به شکل خلاصه بپردازید.
در نحوه نوشتن مقاله علمی پژوهشی و ارسال آن به کنفرانس یا ژورنال های مختلف، باید به چندین نکته توجه داشته باشید. قبل از هر چیز بهتر است از منابع مطالعاتی همان ژورنال و یا کنفرانس استفاده کنید.
در نحوه نوشتن مقدمه مقاله علمی پژوهشی باید به علمی بودن آن توجه بیشتری کنید تا احتمال پذیرش مقاله در آن مجله افزایش پیدا کند.
مقدمه قسمت مهمی است که از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این قسمت می تواند تعداد مخاطب های مقاله را افزایش دهد. حتی برای چاپ مقاله هم می توانید با کمک قسمت مقدمه توجه داوران را جلب کنید. به طوری که شانس پذیرش و اکسپت مقاله را افزایش دهید. بسیاری از دانشجویان و محققان برای نوشتن مقاله خود تلاش زیادی میکنند. اما از آنجا که نکات مهم در مقدمه مقاله را رعایت نمی کنند، خیلی سریع مقالهشان رد میشود.
در واقع گاهی داوران فرصتی برای خواندن کل مقاله را ندارند و فقط روی قسمت مقدمه متمرکز میشوند. حتی اگر قصد چاپ مقاله را ندارید و می خواهید به عنوان یک پروژه دانشجویی آن را به استاد تحویل دهید، باز هم نوشتن مقدمه خوب اهمیت دارد. برخی از اساتید فرصتی برای خواندن کل مقاله را ندارند. بنابراین اگر مقدمه به خوبی و با تمامی جزئیات نوشته شود، نمره کامل کار کلاسی خود را بدست می آورید. اگر مقدمه خوب و کامل نوشته نشود، تمام تلاش شما به هدر میرود. این شعار نیست و حقیقیت دارد! به طور کلی برای اینکه بتوانید یک مقدمه خوب برای مقاله خود بنویسید، لازم است تا موارد زیر را رعایت کنید:
بیشتر بخوانید: چگونه مقاله کنفرانسی بنویسیم ؟
برای نوشتن مقدمه مقاله با کیفیت خوب باید در انتخاب جملات اول دقیق و وسواس باشید. اگر نتوانید با همان جملات اول توجه خواننده را جلب کنید، احتمالا از خواندن مقاله منصرف میشود. جمله اول در زمان نوشتن این قسمت یک هدف دارد: ترغیب خواننده برای خواندن جمله بعدی. با این کار میتوانید خواننده را برای ادامه مقاله نگهدارید. جملات سوالی بیشترین تاثیر را دارند.
همچنین میتوانید از یک نقل قول جالب استفاده کنید. البته این نقل قول باید با مفهوم کلی مقاله همخوانی داشته باشد. از جملات چالشی که مسئله و مشکل خوانندهها هستند، میتوانید استفاده کنید.
ساختن جملات یک هنر است که باید از پس آن برآیید. شما می توانید با کلمات جملات خاص و منحصر به فرد بسازید. نحوه بیان جملات باید به آنها رنگ و لعاب ببخشد. استفاده از مقدمه مقالات قدیمی و بازنویسی آن را فراموش کنید. اگر خواننده شما اهل مطالعه باشد، قطعا برای یک بار هم که شده به مقدمه سایر مقالات سر زده است. برای اینکه اعتبار خود را ویران نکنید، بهتر است از جملات جدید و خاص استفاده کنید.
برای مثال می توانید خودتان را وارد مقدمه کنید و به گونه ای دوستانه با مخاطب ارتباط برقرار کنید. احساسات خود را در اجزای مقدمه مقاله وارد کنید. مردم نسبت به احساسات واکنش عاطفی نشان میدهند.
بیشتر بخوانید: سفارش نوشتن مقاله در یک موسسه معتبر
یکی از نکات مهم در مقدمه مقاله ساده نویسی است. گمان نکنید اگر از واژه های قلمبه سلمبه استفاده کنید، مقاله شما توسط داوران و یا استاد خوانده می شود. مقدمه باید قابل فهم، ساده و روان باشد. ما در دنیایی زندگی می کنیم که بیش از چند ثانیه برای قضاوت یک مقاله وقت صرف نمی کنیم. اگر می خواهید مخاطبان مقاله شما را کامل بخوانند و یا به هدف خود برای چاپ مقاله دست پیدا کنید، باید مقدمه روان و ساده باشد.
یکی از نکات مهم در نوشتن مقدمه مقاله مخاطب قرار دادن افرادی است که قصد خواندن مقاله شما را دارند. اگر مخاطب خود را در معرض اشارات شما ببیند، احساس بهتری خواهند داشت و مقاله را تا انتها میخوانند.
مقدمه مقاله از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
بیشتر بخوانید: آشنایی با اصول مقاله نویسی | راهنمای جامع دانشجویان
بخشی از مقدمه به گفتن مشکل و بیان مسئله اختصاص دارد. شما باید در چند جمله مخاطب را از دلیل انتخاب این موضوع آگاه کنید. براستی چرا به سراغ این موضوع آمدید؟ هدف خود را از نوشتن مقاله بیان کنید تا مخاطب راحت تر بتواند وارد بخش های بعدی مقاله شود.
بخش دیگری از مقدمه به فرضیه و سوال اصلی اختصاص دارد. شما باید این قسمت را به صورت مختصر بیان کنید. در واقع خواننده باید با روند کار آشنا شود و بداند چرا این مقاله را می خواند و قرار است به چه سوالی پاسخ داده شود و چه فرضیه ای قرار است اثبات یا رد شود.
بیشتر بخوانید: چگونه با مقاله بورسیه شویم | نوشتن مقاله برای اپلای
در قسمت دیگری که باید زمان نوشتن مقدمه مقاله به آن توجه کنید، ادبیات تحقیق است. شما در این قسمت باید از تعداد منابع (کتاب، مقاله و یا پایان نامه) نام ببرید. سپس تفاوت کار خود را با آنها بیان کنید.
بخش دیگری از مقدمه به اهمیت موضوع اختصاص دارید. در واقع باید به گونهای ذهن خواننده را اقناع کنید که خواندن این مقاله برای او ضروری است. می توانید به اطلاعات مهمی که در ادامه می آورید اشاره کنید. همچنین می توانید بگویید نداشتن این اطلاعات چه مشکلاتی را ایجاد می کند. در نهایت هم خواننده را برای خواندن ادامه مطلب تشویق کنید.
برای نحوه نوشتن مقدمه مقاله باید نکاتی را مدنظر قرار دهید. البته دقت داشته باشید که این کار آنقدرها هم که فکرش را می کنید سخت نیست. بلکه به کمی دقت و زمان نیاز دارد. در ادامه نکاتی در مورد نحوه نوشتن مقدمه مقاله ارائه می شود:
بعد از انتخاب عنوان مقاله، اولین بخش مقاله که نگارش آن انجام می شود، مقدمه است. بعد از مشخص کردن منابع مطالعاتی و تهیه یک خلاصه از آن، باید نوشتن مقدمه مقاله علمی را شروع کنید. در همین قسمت باید توضیحاتی در مورد روش تحقیق، جامعه آماری، روش تحلیل داده ها و روش گردآوری اطلاعات بیاورید.
دقت داشته باشید در نحوه نوشتن مقدمه مقاله باید این قسمتها به شکل مختصر و خلاصه باشد. سپس مطالب اصلی را در این مورد در بخش روش تحقیق بیاورید.
در مورد منابع علمی که از آنها برای نگارش مقدمه استفاده می شود، باید به سراغ منابع معتبر بروید. کتابها، پایان نامه ها و مقالات علمی پژوهشی و یا مقالات isi برای این کار مناسب هستند. پیشتر اشاره شد که بهتر است از مقالات چاپ شده در همان زمینه مقاله اصلی استفاده کنید. اغلب این مقالات باید از ژورنال های معتبر و یا از نوع کنفرانسی باشند.
نکته ای که بسیاری از محققان و دانشجویان در زمان نوشتن مقدمه به آن بی توجه هستند، جدید بودن منابع است. استفاده از منابع جدیدتر و همینطور معتبرتر می تواند فرایند پذیرش را سرعت بخشد. اگر قبلا مقاله ای در همین زمینه چاپ کرده باشید، بهتر است از مقاله قبلی به عنوان منبع مطالعاتی استفاده کنید.
این کار باعث می شود داوران نسبت به مقاله شما خوش بین تر شوند و در نتیجه سریع تر آن را اکسپت کنند.
مقدمه مقاله نباید بیشتر از 1 صفحه باشد و باید آن را به طور خلاصه ارائه دهید. مقدمه مقاله علمی باید به گونه ای باشد که داوران با مطالعه این بخش کم حجم بتوانند با کلیت فرآیند تحقیق و روش تحلیل مورد استفاده در مقاله آشنا شوند. برای ارسال مقاله علمی برای کنفرانس های بین المللی بهتر است ابتدا مقدمه ترجمه و سپس برای کنفرانس ارسال شود. بعد از پایان این قسمت کل مقاله را برای بازگرداندن به زبان انگلیسی ترجمه کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه سابمیت مقاله در مجلات خارجی
به طور کلی مزیت نحوه نوشتن مقدمه مقاله با استانداردهای علمی مزیت های زیر را به همراه دارد:
همه نکاتی که در مورد نحوه نوشتن مقدمه مقاله علمی پژوهشی بیان کردیم به شما کمک می کند سریع تر مقاله خود را چاپ کنید. این نکات جزئی را شاید هر کسی به شما نگوید و مدت ها بخاطر نوشتن آن دچار مشکل شوید.
در پایان
اگر برای نوشتن مقاله علمی پژوهشی دچار مشکل شدید می توانید به قسمت «ثبت پروژه» بروید. در این صفحه بر روی درخواست خود کلیک کرده و فرم مربوطه را تکمیل کنید. کارشناسان ما بعد از دریافت اطلاعات با شما تماس میگیرند. همچنین می توانید با شماره های 09126232588 و یا 86036675-021 تماس بگیرید.
منبع: quicksprout
دیدگاهتان را بنویسید